2019.08.17 - 2019.08.25-ig a csomagfeladás szünetel. Megértésüket köszönjük.
Menü

Blog

5+1 virág és a jelentés, ami mögöttük van!

5+1 virág és a jelentés, ami mögöttük van!

A virág bármilyen formában szeretetet, törődést és gondoskodást fejez ki. Ha tudjuk, hogy milyen virágot szeret az, akinek ajándékozni készülünk, akkor könnyű dolgunk van, bár akkor is érdemes kísérletezni, mert minden virág mást fejez ki, néha egy teljesen új virág a meglepetés erejével tud hatni. A különböző kultúrákban egy-egy virágfajta mást jelképez, mást üzennek a színükkel, de abban mindegyik megegyezik, hogy a virág fontos jelkép, és számtalan érzést fejez ki. A virágok mérete, színe és fajtája sok mindent meghatároz. Más virágot választunk a szüleinknek, a gyerekeinknek, a barátainknak vagy a szerelmünknek. Tíz szál alatti virágos ajándéknál érdemes mindig páratlan számú virágot választani. Magyarországon a virág mindig is hozzátartozott a hagyományos kultúrához, nem véletlenül jelent meg annyi tárgyon, viselt ruhákon. A virág motívum a boldogságot, az életet, az örömöt szimbolizálja. Virágot adni és kapni mindig jó érzés. A virág az élet minden szakaszához kapcsolható. Része az emberélet kezdetének és végének, és a köztes jelentős eseményeknek is. A virágok hozzátartoznak az ünnepnapokhoz, és megszínesítik a hétköznapokat.

A virág mosolyt csal mindenki arcára. Napjainkban, ha különleges ajándékot szeretnénk adni, akkor virágkötők egyre kreatívabb meglepetésekkel teljesítik elképzeléseinket. A virágdoboz minden korosztály számára különleges ajándék. Elegáns külsőben, tartósabb formában adhatjuk át az ajándékunkat, ha a Bloom for You dobozait választjuk. A dobozba csomagolt virág letisztult külsejének köszönhetően nem vesz el a virág egyediségéből semmit, sőt sokkal nagyobb hangsúlyt kap általa, így dekorációs megoldásokhoz is nagyon jó választás.

1. Rózsa

Az egyik legnépszerűbb virág minden évszakban a rózsa, legkedveltebb a vörös. A vörös rózsa a szenvedélyt és a szerelmet jelképezi, és nem mellesleg Aphrodité, a szerelem istennőjének egyik fő jelképe is. Ideális választás a szerelmünknek, párunknak.

 A fehér rózsa ártatlanságot, tisztaságot és hűséget jelent. A fehér szín önmagában letisztultságot és finomságot sugároz, tökéletes választás számos alkalomra, mert visszafogottan fejezi ki az érzéseket. A fehér szín lehet az újrakezdés vagy a búcsú jele is. Tökéletes választás házastársnak, barátnak és családtagnak is bármilyen ünnepi alkalomra.

 A rózsaszín rózsa a kezdődő szerelem, szeretet jelképe. Míg a halvány rózsaszín tiszteletet, addig a sötétebb megbecsülést és hálát sugalmaz. Rózsaszín rózsát érdemes családon belüli lánygyerekeknek ajándékozni, de az első randevún is jó választás.

2. Tulipán

A rózsa mellett Magyarországon az egyik legnépszerűbb virág a tulipán. A tulipán tavasztidéző és frissességet jelképező virág. Nem tündököl sokáig, de energiát és fiatalságot jelképez. A tulipán gyakori ajándék, főleg a fiatalok körében népszerű választás. Kecsessége, könnyedsége és virágának szív formája a lángoló érzelmek, a szerelem és a nőiesség jelképe. A vörös tulipán pedig a szerelmet és ragaszkodást fejezi ki. Szülőnek, távolabbi családtagnak, gyermekeknek is jó ajándék, de a párunkat is meglephetjük vele.

3. Liliom

Hazánkban népszerű ajándék a liliom is, mert a fiatalságot jelképezi. Elegáns és nagyrabecsült virág tekintélyt parancsol magának, ezért távolabbi ismerősöknek, munkatársaknak is ideális választás. A fehér liliom az összetartozást jelképezi, így közeli barátoknak, a házastársunknak is megfelelő különböző alkalmakra. A liliom egy egyik legelegánsabb virág, egyes kultúrákban a gyász virágának is választják.

4. Krizantém

A krizantém az öröm, boldogság és a hosszú élet jelképe. Emellett az emberi kapcsolatok, a barátság virága. Sokféle színben választhatod, mert vidámságot és életkedvet sugároz. A fiatalság virága, tökéletes választás névnapra, születésnapra és évfordulókra is bármely családtag vagy barát számára. Sokféle színben választható, így a tarka csokrokhoz ideális választás.

5. Gerbera

A gerbera is nagyon népszerű virágnak számít, amit szerelmes érzések kifejezésére választanak, különösen kedvelt virág Valentin-napon. A fehér és halvány sárga gerbera tiszta érzelmeket, visszafogottságot sugall. A rózsához hasonlóan a vörös gerbera a szerelmet jelképezi, míg a fehér a tisztaságot.

+1 Orchidea

 Az orchidea a szerelem, szépség és finomság mellett a tudást és műveltséget is szimbolizálja. Törődést igényel, amit meghálál, de fontos gondoskodni róla. Az orchidea tökéletes választás, olyan ember számára, akiről gondoskodunk, aki számíthat ránk. Letisztult, igaz érzések kifejezésére szolgál.

Virágválasztásnál az egyik legfontosabb dolog, hogy jól ismerjük azt, akinek választunk. Minél közelebbi a kapcsolatunk vele, annál könnyebb a dolgunk, mert könnyebben eltaláljuk, hogy mit szeretne a másik. Ha valaki közel áll hozzánk, és a saját érzéseinkre hagyatkozunk, akkor sem választhatunk rosszul, hiszen a virág bennünket, a másikhoz fűződő érzéseinket fejezi ki. Ha bízunk magunkban, a választásunkban akkor nem fogunk csalódni, a virágdoboz pedig olyan megjelenést ad a virágoknak, hogy garantált sikert érhetünk el. Virágot ajándékozni érték, mert a virág az emberi kapcsolatok törékenységére, mulandóságára utalnak. Sokkal fontosabb az öröm, az élmény, mint a maradandó tárgyak. Érzést kifejezni az egyik legfontosabb dolog az életben. A mulandó élményeket pedig maradandó emlékekké varázsolhatjuk a Bloom for You dobozaival, melyek több nappal tovább megőrzik a virágok eredeti szépségét, mint egy hagyományos virágcsokor. A Bloom for You kompozíciók exkluzív megjelenésükkel méltók a legkülönlegesebb alkalmakhoz is, de a hétköznapokból is könnyedén ünnepet varázsolhatunk általuk.

Vissza a bloghoz

#bloomforyou

❤
❤❤
❤

Készíts Te is Bloom for You kreációkat!

Jelentkezz Bloom for You viszonteladónak!

Kövesd nyomon a legújabb kreációkat!

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció virágboltoknak

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek, add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.